Български туристически съюз
Начало Новини Нарушения в обекти от „Опознай България -100 национални туристически обекта”

Търси в сайта!

Нарушения в обекти от „Опознай България -100 национални туристически обекта”
Написано от Administrator    Четвъртък, 03 Септември 2015    ПДФ Печат Е-мейл
Шрифт:

На вниманието на всички участници в Националното движение
„Опознай България -100 национални туристически обекта”

 

КОНСТАНТИРАНИ НАРУШЕНИЯ


По повод получените сигнали за нарушения и за материално облагодетелстване от страна на обект 24Б- „Архитектурен резерват „Калиакра” и обект 85 – „Чудните мостове” Българският туристически съюз категорично отказва да поеме негативите за искането на такса при постаяне на печат в хижи или поставяне на печат срещу заплащане на сума в рекламна картичка от посетения обект.

Печат се поставя в обозначения обект и се заплаща единствено установената такса за посещение на обекта, която е посетителска, а не е такса за поставяне на печат. С тези, които са нарушили правилата и са се възползвали от името на БТС, вече е разговаряно и при следващ сигнал за неправомерно събиране на такси от наше име при поставянето на печати, обектите, нарушили правилата на движението, ще бъдат изваждани от списъка на 100-те национални туристически обекта.

Участници с книжка на 100-те обекта могат да поставят единствено печата на посетения обект в книжката. По повод на измислените нови правила от страна на някои от обектите да таксуват и печати на листчета или на картички от обектите - такива печати няма да се признават в Централата на БТС. 

 

 

Коментари  

 
+5 #1 Емилия Борисова 2015-09-18 17:36
Здравейте! При посещение през август месец 2015 г. в село Боженци, също ни търсиха пари, за да заплатим за екскурзовод, та след това да ни сложат печат на книжката за 100-те национални обекта. Аз им обясних, че ние вече сме разгледали самостоятелно мястото и просто само искаме да ни сложат печат, но отговора беше, че печата е заключен от колежката им, а в момента същата е с група из селото.
Цитиране
 

Добави коментар

Моля използвайте системата за коментар само, за да оставяте мнение. Задавайте своите въпроси във форума или на посочените координати за контакт!


Защитен код
Обнови