Български туристически съюз
Начало Новини За 49-и път томбола за участниците в националното движение „Опознай България – 100 национални туристически обекта”

Търси в сайта!

За 49-и път томбола за участниците в националното движение „Опознай България – 100 национални туристически обекта”
Понеделник, 09 Ноември 2015    Печат
Шрифт:

Над 6 милиона са включилите се досега в Националното движение „Опознай България - 100 национални туристически обекта”, което през 2016 г. ще отбележи своя половинвековен юбилей. За 49-то издание на това уникално национално движение, което няма аналог в света, Българският туристически съюз отново организира и проведе томбола за носителите на златна, сребърна и бронзова значка.

Както каза изпълнителният секретар на БТС Венцислав Удев – макар да се раздават материални награди, всъщност наградата е най-вече морална, а националното движение съществува и се развива благодарение на патриотизма на българите и широката обществена подкрепа. През 2013 г. БТС инициира движението „Опознай родния край” в 8 области, като по този начин успява да привлече вниманието на децата и младежите към 100-те национални туристически обекта. Що се отнася до перспективата - тя включва още една голяма инициатива на Съюза – движението „Покорител на 10-те планински първенци”, прераснало по идея на БТС в „10-те балкански първенци”, в която участват всички 10 страни-членки на Балканския планинарски съюз. Предстои излизането на книжка за този нов балкански проект.


На 6 ноември в Министерството на младежта и спорта министър Красен Кралев изтегли в томболата името на печелившия участник в движението „100-те национални туристически обекта”, който стана собственик на лек автомобил Дачия Сандео. Това е Иван Пламенов Трайков от София. В приветствените думи по време на церемонията, министър Кралев заяви: „Искам да благодаря на Българския туристически съюз, че през всичките тези години в различни ситуации, в различни политически и икономически периоди, през които са преминавали нашата държава и нашият народ, е успявал да поддържа интереса на поколенията към природните забележителности на България, към историческите обекти. Успявал е да възпитава и да изгражда българското във всеки един младеж - не само като любов към природата, но и като любов към познаването на нашата история“. Той увери, че Министерството на младежта и спорта ще направи всичко възможно да бъде пълноценен партньор на Българския туристически съюз и благодари на представителите на БТС, че Съюзът участва в писането на новия Закон за физическото възпитание и спорта.

Венцислав Удев изтегли името на Лидия Радославова Бозаджиева от София, спечелила лек автомобил Дачия Логан. Останалите награди са мобилни телефони, термокани, раници, свещници и др. Томболата стана възможна благодарение на спонсорите: SLS – Верига спортни магазини, магазини за спортни стоки „Екстрийм”, ТД „Орфей 1960” – гр. Девин, ТД „Родопея” – с.Ягодина, ТД „Карлък” – гр. Смолян, пещера „Съева дупка”, музеите, участващи в 100-те национални туристически обекта.

Твърдението, че националните инициативи на БТС, включени в неговия Годишен календар, сред които е и традиционната томбола, са дело значимо и родолюбиво илюстрирано в цифри изглежда така:
Общ брой участници в националното движение „Опознай България – 100-те национални туристически обекта” през 2015 г. - 2703. От тях: носители на златна значка, посетили 100 обекта и събрали 100 марки – 63; носители на златна значка, посетили 100 обекта и събрали 100 печата – 258; носители на сребърна значка, посетили 50 обекта и събрали 50 печата – 913 и носители на бронзова значка – 1469.

Увеличава се и броят на чужденците, които се включват в движението „Опознай България”. Както каза водещият на проявата журналистът Симеон Идакиев: „Има бъдеще нашата хубава България”.

В интернет страниците на БТС и на движението „100 национални туристически обекта” ще бъдат оповестени имената на спечелилите награди в тазгодишната томбола.

Снимки от събитието може да видите тук.

Последна промяна ( Понеделник, 09 Ноември 2015 )
 

Коментари  

 
+1 #1 Иван Занов 2015-12-05 13:09
Здравейте! Обръщам се към Вас, за да Ви информирам за нередности с марките. През пролетта ми отказаха марка на № 19, № 24, № 30, № 38, скоро - на № 98, а вчера - на № 9. Мотивираха се, че нямат вече марки. Как да се постъпи в тези случаи - обектите са посетени, имам печати, но нямам марки? С уважение към Вас! Иван Занов, Силистра
Цитиране
 

Добави коментар

Моля използвайте системата за коментар само, за да оставяте мнение. Задавайте своите въпроси във форума или на посочените координати за контакт!


Защитен код
Обнови